woensdag 31 oktober 2007

Penne met pompoen, spinazie en ricotta


Nodig:

voor 4 personen
500 gram pompoen, geschild en in blokjes van 1-2 cm
2 el. olijfolie
400 gram penne
1 prei, (enkel het witte deel), fijngesneden
1 teentje knoflook
150 gram verse spinazie
125 gram ricotta

Zo ga je te werk:

1. Verwarm de oven voor op 190°
Meng de pompoenstukjes en 1 eetlepel olie in een ovenschaal en zet deze gedurende 15 minuten in de oven of totdat de stukjes licht goudbruin zijn gekleurd. Kook intussen de penne al dente.

2. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de prei toe. Bak de prei in 5 minuutjes zacht. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de spinazie toe en haal de pan van het vuur.

3. Laat de pasta uitlekken en voeg deze toe aan het preimengsel. Voeg de pompoen toe en roer goed door. Bestrooi met de ricotta en vers gemalen peper en serveer

4. evt. bijkruiden naar smaak....

uit: Tip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten